Ta kontroll på stresset - formidle bedre

photo-1586473219010-2ffc57b0d282

Bli en bedre formidler med mindre stress

Vil du forbedre dine formidlingsevner? Da kan stressmestring være nøkkelen du trenger. Når du lærer å håndtere stress, kan du formidle budskapet ditt med mer ro, tilstedeværelse og selvsikkerhet, noe som gjør deg til en mer effektiv og overbevisende formidler.


Har du tenkt over hvor mye stress påvirker formidlingsevnen din? 

Å kunne formidle et budskap klart og tydelig er en viktig ferdighet, enten du snakker foran et publikum, deltar i et møte, eller kommuniserer i hverdagen. En avgjørende faktor som ofte blir oversett, er hvordan stressnivået vårt kan påvirke måten vi formidler på.

Vi kjenner det alle; mens vi venter på vår tur i runden rundt bordet, rett før du skal på scena, når du ber om ordet i en kritisk forsamling. Det skjer noe med oss. Vi blir aktivert av stressresponsen i kroppen.

Og det er bra!

Det får oss skjerpet og klar. 

Men for høyt eller uregulert stress, kan ha en stor negativ innvirkning på vår evne til å kommunisere. Når vi er stresset kan det føre til økt puls, spente muskler og raskere pust. Stressresponsen kan forstyrre våre kognitive funksjoner, som igjen påvirker måten vi tenker og snakker på.

Når vi føler oss presset, kan vi miste tråden, snakke for raskt eller bli usikre på oss selv. Det blir vanskeligere å være til stede i øyeblikket og tilpasse budskapet vårt etter situasjonen. Stress kan rett og slett stå i veien for effektiv kommunikasjon.

Hvordan mindre stress gir større gjennomslag

Å lære å håndtere stress kan drastisk forbedre din evne til å formidle et budskap.

Her er noen måter stressmestring kan gjøre en forskjell:

  • Økt tilstedeværelse: Når du regulerer stress, har du mer tilstedeværelse eller er i øyeblikket. Dette gjør det lettere å lytte til andre, forstå hva som skjer rundt deg, og reagere på en måte som er tilpasset situasjonen. Å være til stede gir deg også muligheten til å knytte en dypere kontakt med publikum eller den du snakker med.

  • Bedre selvsikkerhet: Stress og nervøsitet kan gjøre oss usikre på oss selv, noe som kan påvirke hvordan vi fremstår. Ved å redusere stress, blir du mer rolig og selvsikker, noe som hjelper deg å fremstå som trygg og overbevisende.

  • Klarhet i kommunikasjon: Når vi ikke er stresset, har vi lettere for å tenke klart og strukturere tankene våre. Dette gjør det enklere å formidle budskapet vårt på en forståelig og sammenhengende måte. Mindre stress gir rom for bedre refleksjon og planlegging, slik at vi kan kommunisere med større presisjon.

Lær å gå fra negativt stress til gode pres(en)tasjoner

Å redusere stress er ikke alltid enkelt, men det finnes mange teknikker og strategier som kan hjelpe. Dette kan inkludere alt fra pusteteknikker og mindfulness til fysisk aktivitet og strukturering av hverdagen. Ved å investere tid og energi i stressmestring, kan du utvikle ferdigheter som gir deg større kontroll over hvordan du reagerer i stressende situasjoner.


Er du klar til å ta kontroll over stresset for å styrke dine kommunikasjonsferdigheter?

Da kan Null Stress-kurset være noe for deg!

Lær effektive teknikker for stressmestring og opplev hvordan det  indirekte kan forbedre din evne til å formidle.

Klikk her for å lære mer og bli med

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!