Stemmen er borte

Helt vilt! Har du vært eller er forkjøla i høst?

Det har jeg.

Denne forkjølelsen har vært skikkelig hard, har satt i enormt lenge og har gått ut over stemmen og luftveiene. Skikkelig upraktisk når man lever av å snakke med folk og å synge, og så er stemmen borte. 

Jeg har vært nede for telling i en og en halv uke, men nå begynner jeg endelig å se land. Kjenner at formen tar seg opp og at stemmen, sakte men sikkert, er på vei tilbake. Nå ligger utfordringen i å ikke kjøre på for hardt, for fort. For det er ingen tvil om at jeg kjenner på utålmodighet for å komme tilbake dit jeg var før forkjølelsen, men vet at jeg må ta det litt rolig for ikke å skape fremtidige problemer. 


Heldigvis har jeg fonasjonsrøret som hjelp. Vet du hva det er? Noen kaller det blåserør.

Det er et rør som gir meg muligheten til å få i gang stemmen på en mer skånsom måte, så jeg slipper bekymre meg for overbelastning.

Paro blåser i fonasjonsrør

Det har hjulpet meg underveis i sykdommen med å, sorry hvis dette er ekkelt, få opp slim og åpne pusten. Motstanden det gir hjelper nemlig på det. Og nå når stemmen er i bedring så bruker jeg det som et hjelpemiddel og katalysator for å få i gang stemmen på en super skånsom måte. 


Har du ikke prøvd fonasjonsrør, så anbefales det på det varmeste. Du kan bestille det hos meg, så sender jeg umiddelbart og du får tilgang på digitale instruksjoner. Bare klikk på knappen under. 

Bestill fonasjonsrør her


Har du et fonasjonsrør som støver ned? I så fall er du herved oppfordret til å ta det i bruk igjen.

Har du et I bruk? Yey, go you!


Ønsker deg en boblende god dag!

Beste hilsen fra Paro

Paro sitter på en sten med skog i bakgrunnen

P.S. Jeg bruker også fonasjonsrøret som nødhjelp når jeg absolutt mååå bruke stemmen selv om den ikke er helt på topp - i tillegg til de vanlige greiene med oppvarming og styrketrening for stemmen. Men det kan jeg fortelle mer om en annen gang. 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!