Fra tanke til handling

Paro holder på håret smiler mot kamera

Tenk hvis det var så enkelt at å ha kunnskap om hva man burde gjøre, alltid hadde utløst de korrekte handlingene. 

Hvis du er som meg, så er det ikke bestandig samsvar mellom det du vet og det du gjør. Og noen ganger kan det være fryktelig vanskelig å komme i gang.Når jeg virkelig føler på sprik mellom tanke og handling, så spøker jeg av og til med at jeg er "dobbeltmoralens vokter". Denne spøken hjelper meg å ta brodden av frustrasjonen som oppstår når jeg føler at jeg ikke gjør som jeg bør.  


For mange betyr januar og nyttår en følelse av ny start og nye muligheter. Nyttårsforsetter og andre mål kan hjelpe oss å løfte blikket og sette kursen, men følges de ikke opp av handling, er sjansen stor for at vi opplever at vi feiler og gir opp.


Jeg er ikke av dem som lager nyttårsforsetter, men likevel føler jeg på dette med ny start og nye muligheter. Gjennom årene har jeg erfart at det er som om jeg har en mental revisjon et par ganger i året og at disse oppstår rundt oppstart av nytt semester.

Hvordan er det for deg?


Uansett om du har laget deg nyttårsforsetter, driver med revisjon eller seiler stødig gjennom livet, så lurer jeg på; 

Hva er det som får deg fra tanke til handling?


Her er en oppgave som kan hjelpe deg neste gang du trenger starthjelp:

1. Sett deg godt til rette, lukk øynene

2. Still deg selv spørsmålet; hva er det som gjør at jeg kommer i gang og at jeg starter på det jeg vil?

3. Lytt ukritisk og med nysgjerrighet til hva som dukker opp

4. Skriv ned tre punkter - forhåpentligvis er det selvforklarende at øynene åpnes før punkt 4 ;)

5. Ta vare på det du skriver, så kan du ta dem frem som en enkel "brukermanual" en dag du trenger starthjelp. 


Beste hilsen fra Paro

 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!