Du skal ikke være en perfekt formidler!

Paro står i hvit jakke

❗ God formidling handler minst om perfeksjon, og mest om tilstedeværelse og ekthet ❗

For å få til det trenger du bevissthet på, og kontakt med, egne ressurser.

Enkelt, ikke sant?! 😅


For noen, ja. Men for de fleste av oss så krever dette en innsats for aktiv bevisstgjøring.

Men hvor skal denne bevisstgjøringen starte?

Jo, her og nå!


🔥 Vi har alle noe vi er spesielt interessert i og som det er forholdsvis lett å snakke om - noe vi brenner for.

Når vi snakker om det, føles det gjerne mer naturlig og vi har overskudd på både kunnskap og måter å dele budskapet. 

Det ligger mye overføringsverdi til gode presentasjoner i det som er naturlig for deg.

_____________________

Disse enkle grepene kan hjelpe deg å bli mer bevisst din egen formidlingsevne:

💡 Ta utgangspunkt i noe du interesserer deg for og kan snakke om lenge uten særlig forberedelse. Dette kan gjerne være en hobby eller særinteresse av noe slag. Innholdet er ikke viktig, det viktige er at du bryr deg og kan en del om det.

❓ Skriv ned noen spørsmål om din formidling som du ønsker svar på. Du kan gjerne lage egne, men her er noen forlag: 

- Når blir budskapet mitt levende?

- Hva skjer hvis jeg mister tråden?

- Hvordan bruker jeg stemmen min når jeg virkelig vil understreke noe?

- Har jeg noe jeg gjør med kroppen når jeg tenker?

- Hvordan føler jeg meg når jeg snakker om dette?

- Hvilke ord og uttrykk faller naturlig for meg?

🗣 Formidle om din interesse til et imaginært publikum eller til noen som har lyst å høre på. Du kan også filme deg selv.

Svar på dine spørsmål og legg også merke dine ordvalg, tonefall og intensiteten i stemmen, hvilke gester og kroppsspråk du bruker. Har du noen sammen med deg kan du gjerne be dem om å legge merke til det samme. 

🔏 Noter ned det du som du syntes fungerte godt og samtidig føltes bra. Neste gang du skal formidle kan du bruke det som en personlig ressursbank for hvordan du kan formidle på en naturlig, ekte og tilstedeværende måte.


Kan du bruke dette til noe?

Del gjerne i inspirasjonsgruppa


Beste hilsen fra Paro


0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!