Hva er effekten av fonasjonsrør

Fonasjonsrør bruker jeg som nødhjelp når stemmen hangler, som oppvarming før opptredener og som styrketrening for stemmen. 

Kjært barn har mange navn, så noen kaller det også blåserør, stemmerør eller boblerør. 

Uansett hva du kaller det så er det et verktøy som både brukes i stemmebehandling og som trening for å forbedre stemmeproduksjonen og stemmekvaliteten. Det brukes spesielt for personer som opplever stemmeproblemer eller ønsker å utvikle en mer effektiv og sunn stemmebruk. Effekten av fonasjonsrør kan variere avhengig av individuelle faktorer og bruken av røret.

Her er noen mulige effekter av fonasjonsrør:

1. Økt resonans og projeksjon

Fonasjonsrøret er designet for å lede luftstrømmen og lyden gjennom et smalt rør, noe som kan bidra til å øke resonansen og projeksjonen av stemmen. Dette kan resultere i en fyldigere og mer bærekraftig klang i stemmen.

2. Styrking av stemmebåndene

Ved å bruke fonasjonsrøret kan man oppnå en mer balansert luftstrøm og trykk på stemmebåndene. Dette kan bidra til å styrke stemmebåndene og forbedre deres koordinasjon, noe som kan føre til en mer stabil og sunn stemmeproduksjon.

3. Forbedret stemmekontroll og teknikk

Fonasjonsrøret kan hjelpe personer med å utvikle bedre stemmekontroll og teknikk. Ved å jobbe med røret kan man øve på ulike aspekter av stemmeproduksjonen, som pustestøtte, artikulasjon og resonansstyring.

4. Avspenning og avlastning

Bruken av fonasjonsrøret kan bidra til avspenning og avlastning av stemmeapparatet. Det kan hjelpe til med å redusere muskelspenninger og belastning i strupehodet og rundt stemmebåndene, spesielt for personer som opplever anstrengt eller anstrengt stemmebruk.

5. Bevisstgjøring av egen stemme

Ved å bruke fonasjonsrøret blir man mer bevisst på stemmeproduksjonen og klangen i stemmen. Det kan hjelpe deg med å oppdage og justere uønskede stemmemønstre eller vaner, og dermed forbedre stemmebruk og kvalitet.


Har du også lyst å bruke fonasjonsrør,da kan du bestille det her. 

Når du bestiller får du umiddelbar tilgang til digitale instruksjoner og oppvarming.

Jeg sender jeg deg røret i posten asap.


Beste boble-hilsen fra Paro

FonasjonsParo

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!