Stressfri mingling

Mingling kan være en flott mulighet til å bygge relasjoner og nettverk. 

For noen er mingling gøy og helt greit, for andre er det selve skrekken. 

Uansett om du er dreven mingler eller synes dette er det skumleste i verden, så finner du noen gode kommunikasjonstrategier som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av minglingen her. 


Før minglingen:

1. Forbered deg selv med en kort, men informativ presentasjon av deg selv og din rolle, noen få påstander og 3-5 spørsmål du kan stille.

Spørsmålene kan være enkle og gjerne relatert til situasjonen dere er i. Eksempelvis om maten, konferansen dere er på, hva de skal få med seg i programmet.

2. Les deg opp på mingling-arrangementet på forhånd, og gjerne hvilke gjester som kommer. Da blir det lettere å delta i diskusjonene.

3. Forberede en avslutningsreplikk som er hyggelig, tydelig og gjerne inviterer til andre møtepunkt

4. Øv deg sammen med en venn eller foran speilet på åpningsreplikker, håndtrykk og et vennlig smil


Underveis:

1. Ha en åpen holdning
- Vær åpen for å møte nye mennesker og gå inn i samtaler med en positiv holdning. Vis interesse for andre og deres perspektiver.

2. Bruk åpne spørsmål:
- Still spørsmål som starter med "Hva?", "Hvordan?", "Hvorfor?", og unngå lukkede spørsmål som kan besvares med "ja" eller "nei". Dette åpner opp for mer meningsfulle samtaler.

3. Lytt aktivt:
- Gi full oppmerksomhet til den personen du snakker med. Lytt nøye til hva de sier, og vis at du er engasjert i samtalen ved å nikke, gi bekreftende lyder og stille oppfølgingsspørsmål.

4. Presenter deg selv tydelig:
- Fortell hva du jobber med, hva dine interesser er, og hva du håper å oppnå ved å delta på konferansen.

5. Finn felles interesser:
- Prøv å finne felles interesser eller bakgrunn med personen du snakker med. Dette kan fungere som et flott samtaleemne og bidra til å bygge en forbindelse.

6. Vær oppmerksom på kroppsspråk:
- Vær bevisst på ditt eget kroppsspråk og prøv å lese den andres kroppsspråk. Smil, øyekontakt og en åpen kroppsholdning kan signalisere interesse og vennlighet.

7. Unngå å monopolisere samtalen:
- Gi andre også muligheten til å snakke. Ikke monopoliser samtalen, og vær oppmerksom på når det er på tide å la den andre personen dele sine tanker.

8. Del din kontaktinformasjon:
- Hvis samtalen går bra og du ønsker å opprettholde kontakten, kan du dele din kontaktinformasjon, for eksempel et visittkort eller LinkedIn-profil.

9. Husk navn:
- Prøv å huske navnet til de du møter, og bruk det i samtalen. Dette viser at du er oppmerksom og bryr deg om å etablere en forbindelse.

10. Vær autentisk:
- Vær deg selv og vær ærlig i dine samtaler. Folk liker å samhandle med ekte personer, ikke med noen som prøver å være noen de ikke er.

11. Ha en exit-strategi

- Bruk avslutningsreplikken, takk for samtalen og sørg gjerne for å være åpen for nye møtepunkter.


Etterpå:

1. Stikkord

- Noter ned navn, firma og noen stikkord om hva dere har snakket om og hvorfor.  

2. Følg opp:
- Etter konferansen, følg opp med de du har møtt, enten det er via e-post, LinkedIn, eller andre relevante kanaler. Dette kan bidra til å styrke de nye forbindelsene du har skapt. Bruk gjerne notatet som grunnlag. 


Husk at det viktigste er å være autentisk og oppriktig interessert i menneskene du møter.

Med disse strategiene kan du forhåpentligvis ha en vellykket og givende minglingopplevelse.


Masse lykke til med minglingen!

Beste hilsen fra Paro

Paro lener seg på operaen

PS. Fortell meg gjerne om dette var nyttig i kommentarene

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!